Om forfatteren

OM FORFATTEREN

Lisbeth Odgaard Madsen er cand.merc. med 10 års erfaring fra karrierestillinger i Danmarks Eksportråd og Dansk Industri. Hun har altid været ambitiøs for sit professionelle virke, men fik et brat wake-up-call, da hun blev mor. Hun oplevede på egen krop, hvor svært det er at få praktik, forventninger og følelser til at gå op i en højere enhed, når man, uden at opdage det, indleder transformationen fra ”uafhængig og ambitiøs kvinde” til ”ambitiøs kvinde og omsorgsfuld mor”.

Transformationen kombineret med en meget lang periode uden nok søvn gjorde, at hun til sidst følte sig nødsaget til at sige sit job op, for ikke at ende på bunden af en tung depression. Men beslutningen var ikke nem.

I Ambitiøse Mødre fortæller hun om sin mentale rejse:

"Selvom det var mit eget valg at kvitte jobbet, var mine ambitioner jo ikke forsvundet, og de rasede fortsat i hovedet på mig. Jeg ville jo gerne ”blive til noget” og bidrage til samfundet, både økonomisk og i praksis, og jeg kunne bestemt ikke lide det faktum, at jeg nu reelt ikke kunne klare mig selv – at jeg økonomisk var afhængig af min kæreste. For jeg tjente jo ikke en krone. Og selvom det som sagt var mine egne valg, der havde bragt mig, hvor jeg var, følte jeg en flig af forurettelse over, at jeg havde været nødsaget til at smide en ellers langsomt blomstrende karriere på bålet, mens min kæreste buldrede videre i karrieresporet.

Paradoksalt nok, så følte jeg mig samtidig forkælet og priviligeret, fordi jeg havde grebet den mulighed, som så mange drømmer om. Nu levede jeg nemlig af min kærestes indkomst, mens jeg gav mit hjerte ro, fordi mit barn nu fik lidt mere af den nærhed, hun så åbenlyst bad om. Samtidig forfulgte jeg de drømmeprojekter, jeg aldrig helt havde haft tiden eller modet til at forsøge mig med.

Forurettelse og forkælelse på samme tid er to modsatrettede følelser, der er meget svære at håndtere ..."

I processen begyndte Lisbeth at undre sig over, hvad det er, der gør, at ambitiøse kvinder pludselig finder deres liv så meget i hårdknude, at de ser sig selv smide alle deres ambitioner overbord, når de stifter familie.

Mens hun undersøgte, skrev hun alle sine indsigter og refleksioner ned. Og før hun vidste af det, var hendes personlige ”terapi-projekt” blevet til noget, rigtig mange havde en mening om, spurgte til og kommenterede på, og der var efterhånden materiale nok til en hel bog.

Sådan blev bogen Ambitiøse Mødre til.